Selecteer een pagina

eindelijk mijn 'uitknop' gevonden

een warme en liefdevolle aanraking

Aanraken met aandacht

Door het drukke leven zitten we continue ‘in ons hoofd’ en zijn we het contact met ons gevoel en lichaam kwijtgeraakt. En dat voel je; je bent gestrest, gespannen en emotioneel. Je slaapt slecht, bent prikkelbaar en je hoofd zit vol. De Shantala methode brengt je weer bij je lichaam en gevoel. Het brengt je echt tot rust.

Wat is Shantala?

Shantala is een zachte, respectvolle aanraakmethode afkomstig uit India met als uitgangspunt: jij bent goed zoals je bent! Wat deze methode anders maakt is dat het over de kleding heen kan. Door een vast patroon van afstrijkbewegingen, waarbij het contact centraal staat, kom je tot een diepe ontspanning. De stress valt letterlijk van je af.

Onderzoek toont aan dat met Shantala de positieve hormonen oxytocine en serotonine vrijkomen, welke een regulerende werking hebben op de stresshormonen adrenaline en cortisol. Daarbij activeren ze het neurologische parasympatische systeem dat zorgt voor welbevinden.

Wil jij

• diepe ontspanning en beter slapen?
• je weer verbonden met je lichaam voelen?
• een liefdevolle en zachte aanraking?
• en even echte tijd voor je zelf?

Als je het eenmaal ervaren hebt, wil je niet meer anders!

Emoties kunnen hierdoor op een ander niveau doorleeft worden, zonder te hoeven praten. Shantala is afgestemd op de persoon en geschikt voor alle leeftijden en doelgroepen. Als je het eenmaal ervaren hebt, wil je niet meer anders!

Kenmerken van Shantala

Shantala is zowel een benaderingswijze als ook een aanrakingsmethode. De behandelaar stimuleert daarbij de huid;

• met volle aandacht
• in een vertraagd tempo
• in een herkenbaar patroon van ritme en herhaling
• in continu contact
• met lange bewegingen en
• met druk van de volle hand

De manier van aanraken en structuur van de behandeling geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid waardoor vertrouwen, rust en diepe ontspanning wordt ervaren.

Voor wie?

Bij Shantala werk ik met kinderen tussen de 5 en 15 jaar en vrouwen.

Ook kun je mij inhuren op locatie voor specifieke doelgroepen, zoals cliënten met autisme, een verstandelijke beperking of dementerenden, zowel man als vrouw.

Daarnaast geef ik Shantala training en workshops aan mensen binnen organisaties. Heb je interesse, dan kun je contact met mij opnemen.

Leestip

‘Marije geeft duidelijke uitleg en is vertrouwd met de therapie. Door de respectvolle manier waarop Marije met mij omgaat, lukt het me volledig over te geven aan de behandeling. De behandeling maakt mijn hoofd leeg; ik voel door de specifieke aandacht tijdens de Shantala, dat ik er mag zijn’

HL (vrouw, 47 jaar)

‘Ik heb zeer positieve ervaringen met de Shantala behandeling van Marije. Ze heeft gouden handen en voelt goed aan wat prettig is. Je loopt gegarandeerd meer ontspannen en in balans de deur uit’

HD (vrouw, 40 jaar)

‘Oooh, dit is lekker!!’

T (jongen, 7 jaar)

Leestip

tarieven

aanbod

intake en korte behandeling

hele behandeling
• volwassene
• kind vanaf 9 jaar
• kind (5 – 8 jaar)

combinatie
Shantala behandeling en
individuele ademsessie

training of workshop Shantala (4 – 8 deelnemers)

tijdsduur

60 minuten

60 minuten
60 minuten
30 minuten

90 minuten

in overleg

tarief

€ 50,-

€ 50,-
€ 50,-
€ 25,-

€ 90,-

op aanvraag

tarieven

een intakegesprek inclusief een korte behandeling neemt 60 minuten in beslag en kost € 50,-

een hele behandeling voor volwassenen duurt 60 minuten; het tarief is € 50,-. Voor een kind vanaf 9 jaar is dat ook € 50,- en voor een kind tussen 5 en 8 jaar duurt de behandeling een half uur en is het tarief € 25,-

een combinatie van een Shantala behandeling en een individuele ademsessie neemt 90 minuten in beslag; het tarief is € 90,-

een training of workshop Shantala (voor 4 tot 8 personen) is maatwerk; tarieven op aanvraag

Betaling

Alle tarieven zijn vrijgesteld van BTW op grond van artikel 25 van de Wet OB. Consulten met een uurtarief worden per kwartier berekend en naar boven afgerond.

Kort telefonisch overleg en mailcontact zijn inbegrepen. Voor zaken die meer tijd vragen maken we een nieuwe afspraak.

Voor losse coachingssessies of behandelsessies ontvang je een factuur na ieder consult, tenzij we iets anders hebben afgesproken. De Leren Leren Methode basisonderwijs en voortgezet onderwijs en overige diensten worden vooraf gefactureerd. Ik hanteer hierbij een betalingstermijn van 14 dagen.

Voor afspraken bij je thuis of op school vraag ik een vergoeding van 19 eurocent per kilometer als de enkele reisafstand meer dan 10 kilometer bedraagt. De afstand wordt bepaald aan de hand van Google Maps, berekend vanuit Sint-Michielsgestel.

Annulering

Afspraken wijzigen kan kosteloos tot 24 uur voor het afgesproken tijdstip, we maken dan een nieuwe afspraak. Wanneer je binnen 24 uur annuleert wordt de helft van de gereserveerde tijd en gemaakte kosten in rekening gebracht. Wanneer je zonder voorafgaande melding niet verschijnt op een afspraak breng ik de volledige gereserveerde tijd en gemaakte kosten in rekening.

Voor trainingen en workshops kun je je tot vier weken van tevoren kosteloos afmelden. Bij afmelden tussen vier en twee weken van tevoren betaal je de helft van de kosten. Bij afmelden binnen twee weken betaal je de volledige kosten. In overleg is het uiteraard wel mogelijk om iemand anders deel te laten nemen.